Zpátky z karantény!

Vinou okolností máme za sebou vynucenou několika zápasovou pauzu, po které jsme ale už také zvládli odehrát utkání se Zlínem. Jak se nám v této nelehké době daří a co to může znamenat pro další průběh sezony?

To je téma mého dalšího blogu. Ačkoliv ještě náš celý tým není zdravotně úplně v pořádku, nastoupili jsme po dlouhé přestávce k domácímu zápasu proti Zlínu. Chtěli jsme však původně odložit i tento zápas, o čemž ale náš soupeř nechtěl slyšet, a tak jsme v pátek opět vyjeli k ostrému zápasu. Pro kluky to nebylo vůbec jednoduché. Někteří stihli jen jeden nebo dva lehké tréninky, ale popasovali se s tím v utkání i tak velmi dobře a zaslouženě dovedli zápas do vítězného konce.

 

Pomohla nám farma ve Frýdku-Místku
Do utkání nemohla i tak ale nastoupit celá řada našich hráčů, a proto jsme museli využít pomoci ze strany partnerské organizace ve Frýdku-Místku. Pro nás trenéry samozřejmě takové skládání sestavy vyžaduje daleko větší přípravu, než kdybychom se chystali na běžný zápas, kde by nám třeba chyběl jen jeden nebo dva hráči. Navíc většina hráčů z našeho týmu, kteří zasáhli do tohoto utkání si prošla v nedávné době covidem a zanechalo to na nich následky. Někteří třeba ještě měli také problém s dechem, kašlem, ale nakonec utkání zvládli na jedničku, popasovali se s tím dobře a já všem moc děkuju.

 

Sestřih zápasu se Zlínem

 

Hráče jsme s kolegy trenéry pozorovali na trénincích a podle toho pak také určili, jak velkou pomoc z Frýdku-Místku budeme potřebovat. V tomto utkání jich nastoupilo celkem sedm. Chtěli jsme sestavu trochu vyvážit, ale všichni nechali na ledě všechno a moc si jejich přístupu vážím. Bylo to hodně ubojované, poctivě uhrané a nakonec se nám i v této kombinované sestavě povedlo zaslouženě zvítězit 6:2.

Aktuálně máme výsledky PCR testů u dalších hráčů, kteří ještě v utkání se Zlínem scházeli, věřím, že je budeme moci brzy také použít v utkání. Zda budou k dispozici už na vložený páteční duel s Olomoucí, jelikož čtvrteční utkání proti Pardubicím bylo odsunuto kvůli karanténě pardubického týmu, zatím nevíme jistě. Do dalšího zápasu proti Mladé Boleslavi v neděli, kterou však v posledních týdnech také podobné problémy sužují, ale která by k utkání měla přicestovat, by mohla být sestava doplněna o chybějící hráče.

 

Je před námi spousta mravenčí pauze a celá řada dohrávek
Každopádně je nyní před námi i spousta mravenčí práce týkající se překládání zápasů a hledání nových možných termínů na odehrání přeložených zápasů. My jsme rádi za to, že jsme teď měli několik dnů volna, mohli tak zároveň dobře a tvrdě potrénovat. Hráče aktuálně dělíme na trénincích na dvě skupiny a snažíme se postupně dohánět kondiční manko. Pořád přitom musíme brát v potaz zdraví hráčů. Někteří stále ještě pokašlávají, těžko při některých cvičeních hledají dech. Věřím ale, že nás to teď trefilo nejvíc a v dalším průběhu sezony už budeme mít imunitu pevnější.

Vzhledem k tomu, kolik zápasů ještě zbývá do konce základní části, je víceméně jasné, že extraliga poběží i během olympiády. My v tomto programu máme aktuálně naplánováno pět až šest utkání. Původně se nám povedlo ty duely odložit do jiných termínů, neboť jsme počítali s tím, že nám odjedou na olympiádu i někteří hráči pro českou či slovenskou reprezentaci. Zasáhla nás ale tato covidová situace a vlastně na prstech jedné ruky bychom mohli spočítat hráče, kterým se to vyhnulo. Musíme se tedy připravit na to, že ten program v následujících týdnech bude opravdu hodně náročný. Původně přeložené či odložené zápasy jsme proto museli vrátit zpět na původní termíny.

 

Pro další utkání by nás mohla čekat kompletnější sestava

 

Jsem rád, že jsme se nakonec s některými soupeři rozumně domluvili. Poté, co nám hygienická stanice zakázala odehrát tři utkání vinou karantény, jsme měli zhruba 48 hodin na hledání termínů a rychlou dohodu se soupeři, kam zápasy umístit. Některé týmy nám ovšem vyšly vstříc i v rámci přeložení pořadatelství, za což jsme vděční. U jednoho to sice bylo zpočátku trochu složitější a požadoval po nás odehrání duelu už 12. ledna, kdy jsme byli po výsledcích testů z 11.ledna, ale i s ním jsme nakonec dokázali najít společnou řeč. Práce hokejového trenéra zkrátka v dnešní době vyžaduje i jisté vyjednávací předpoklady 😊.

Aktuálně nám zbývá ještě zhruba osmnáct zápasů a řadě týmů včetně nás jde pořád ještě o hodně. Bodů ale máme naštěstí v tuto chvíli nad očekávání, za což jsme moc rádi a strašně si toho vážíme, neboť nám to v těchto těžkých dnech výrazně usnadňuje situaci. Sám jsem zvědavý, jak bude program extraligy v dalších dnech vypadat. Já sám jako aktivní hráč jsem to ale měl tak, že je vždy lepší hrát než trénovat. Pro hráče to samozřejmě ale bude složitější. Je s tím totiž spojeno hodně cestování i třeba den před utkáním a nebude to lehké ani pro jejich rodiny. My jsme ale i tak připraveni opět udělat pro náš úspěch maximum.

 

Za olympijské nominace jsme rádi
Na olympijské hry se z našeho týmu podívá v barvách českého národního týmu Tomáš Kundrátek. Pogratuloval jsem mu, protože i pro něj to je určitě ocenění jeho dobré práce. V posledních dvou sezonách je Tomáš velmi stabilní, dominantní v útočném i obranném pásmu a odvádí spoustu důležité práce pro náš tým. Věřím tomu, že se v Pekingu mezi českými obránci neztratí. Pro nás je to sice samozřejmě ztráta do únorových utkání ELH, ale na druhou stranu mu účast na olympijských hrách moc přeji.

Určitě budeme muset oželet i některé slovenské členy naší sestavy. V konečné nominaci našich východních sousedů jsou Marko Daňo, Martin Marinčin a Miloš Roman. Pak tam máme ještě nějaké hráče, kteří jsou na hraně nominace a ve skrytu duše doufají, že by se také mohli dostat na olympiádu. I to je možnost, se kterou na únorové extraligové duely musíme počítat, ale zároveň jsem rád, že se z našeho týmu na olympiádu dostanou i oni.

 

Tolik tedy aktuální pohled pod pokličku našeho týmu. Věřme však, že to nejhorší už nyní máme za sebou a že vám ve zbytku sezony budeme stále dělat tolik radosti, co doposud. Mějte se krásně a především zůstaňte zdraví.